For bilforhandlere

Informasjon til bilforhandlere om Enovas støttetilbud til innkjøp av elektriske varebiler. Her ser du hvordan du kan søke på vegne av dine kunder, og du kan finne grafiske elementer til annonsemateriell.

Slik søker du på vegne av kunden

Bedriftskunder som ønsker å kjøpe hel-elektrisk varebil hos dere kan få støtte fra Enova ut fra faste støttesatser basert på bilens motorytelse.

OBS: Enova kan ikke betale ut støtte for kjøretøy som er bestilt før det ble søkt om støtte. Det er derfor ytterst viktig at det foreligger tilsagn om støtte før kjøpskontrakten signeres.

Det går raskt å søke, søknadsbehandlingen er automatisk og man får svar tilnærmet umiddelbart. Kunder som ikke allerede har søkt Enova når de kommer til forhandler kan søke selv via mobiltelefonen. Forhandleren kan også søke Enova på vegne av kunden. Kunden må ha med seg organisasjonsnummeret sitt og kontonummeret støtten skal utbetales til – resten kan dere fikse. Registrer deg selv som bruker av Enovas søknadssystem i forkant, så er du klar til å søke når kunden kommer.

Slik søker du på vegne av kunden:

1. Trykk på Søk-knappen på denne siden, logg deg inn i søknadssenteret og opprett ny søknad.

2. Registrer nytt foretak

Registrer-nytt-foretak.png

3. Velg at du søker på vegne av et annet foretak, og fyll inn kundens organisasjonsnummer for å søke opp virksomheten i Brønnøysundregistrene

Soker-pa-vegne-av-annet-2.png

4. Legg inn navn og kontaktinformasjon på kunden

Det er denne personen som får videre informasjon fra Enova (tilskuddsbrev osv.).

Ansvarlig-kontaktperson.png

5. Fullfør søknaden på vanlig måte

I tråd med statsstøtteregelverket må du besvare på om virksomheten til kunden er stor, mellomstor eller liten. Dere må også bekrefte at virksomheten ikke har søkt eller planlegger å søke andre enn Enova om støtte til innkjøpet.

Deretter velger dere hvilke biler det søkes om støtte til, fyller inn kontonummer, bekrefter og sender inn.

Svaret vil normalt komme innen få minutter.

Vis kundene dine at bilene gir klimarabatt fra Enova!

Last ned grafisk materiell

Nedenfor kan du laste ned kampanjeelementer i flere ulike formater. Materiellet er utarbeidet for forhandlere til bruk i annonsemateriell for elvarebiler som kvalifiserer for støtte.

Det er en forutsetning at bilmodellene markeres med riktig støttesats. Ring Enova Svarer på 08049 hvis du er usikker på hvilke bilmodeller som har hvilken støttesats.