Media

Vi ønsker media og journalister hjertelig velkommen til Enovakonferansen 2020.

Enovakonferansen er klimakonferansen som handler om hvordan Norge skal skape verdier i et samfunn hvor utslippene må være på vei mot et minimum. Konferansen finner sted i Trondheim 28.–29. januar, og samler cirka 800 deltakere.

Temaet for årets konferanse er «Ti avgjørende år». Innen 2030 skal Norge og Europa ha kuttet utslippene med minst 40 prosent, samtidig som omstillingen mot lavutslippssamfunnet må være i gang for fullt. På Enovakonferansen kikker vi inn i glasskulen og ser på hva vi må gjøre i dag for å være der vi skal være i 2030 og 2050.

Vi kan skilte med flere spennende navn på årets konferansemeny. Fra verdens største el-kjøretøyprodusent kinesiske Build Your Dreams, kommer salgsdirektør for Europa, Javier Contijoch. Gunhild Stordalen fra EAT kommer for å fortelle om hvilken rolle kosthold og mat kan spille i omstillingen, og vi har også gleden av å få den danske psykologen og forfatteren Sven Brinkmann, som blir regnet som en av Nordens viktigste samfunnsdebattanter og er en svært ettertraktet foredragsholder i hjemlandet. I tillegg vil klima- og miljøminister Ola Elvestuen åpne konferansen. Dette er bare fire av omtrent 70 eksperter og markedsaktører som vil dele sine tanker fra scenen i løpet av to innholdsrike konferansedager.

Mye på programmet

Vi lover en interessant og relevant konferanse for både fagpresse og annen presse, enten man jakter nyheter og vinklinger eller bare er ute etter mer kunnskap om et tema som aldri har fått så mye oppmerksomhet som det siste året. Et stort utbud av valgmuligheter og parallellsesjoner gjør at vi kan utforske en rekke problemstillinger som er relevante for omstillingen:

  • Hva må skje når alt skal gå på strøm?
  • Hvor går karbonprisen?
  • Hva blir energibærerne i fremtidens tungtransport?
  • Hvordan vil prisutviklingen på teknologi påvirke omstillingen?
  • Hvilken rolle har egentlig enkeltmennesket i omstillingen?
  • Vil de unges klimaengasjement forandre Norge?

Dette er bare noen av spørsmålene du kan få innblikk i om du tar turen til Trondheim.

Enova vil også benytte konferansen til å lansere flere nye støttetilbud som skal bidra til å få ned utslippene fra maritim sektor. Kanskje kan vi også presentere et nytt tilsagn eller to. En sak som har fått mye oppmerksomhet den siste tiden er NVEs forslag til nye effekt-tariffer. Forslaget er like rundt hjørnet, og NVE-sjef Kjetil Lund presenterer hovedessensen i forslaget på konferansens andre dag.

Gode fasiliteter

Vi bistår selvfølgelig pressen med å kontakte foredragsholdere og deltakere dere ønsker å komme i kontakt med. Om ønskelig kommer vi også med tips og innspill til saker.

Vi kan tilby gode fasiliteter for pressen med et eget presserom og en profesjonell fotograf som kan levere bilder på bestilling. I motsetning til tidligere år streamer vi bare deler av konferansen, men det aller meste vil bli lagt ut i etterkant.

Pressen bes melde seg på gjennom det ordinære påmeldingsskjemaet og huke av for «Presse», eller ved å ta direkte kontakt med konferansens pressesjef Espen Sletvold på espen.sletvold@enova.no eller 971 28 188.

Deltakelse er selvsagt gratis!

Program, deltakerliste og oversikt over foredragsholdere finner du her: https://www.enova.no/enovakonf...