Tilskudd for energirådgivning

Nå har du rett til å få tilbake penger for energirådgivning

En energirådgiver kartlegger hvilke energitiltak som kan gjennomføres for at boligen din skal behøve mindre energi. Energirådgiveren dokumenterer boligens tilstand og lager en plan for tiltak som skal bedre boligens energibruk. Planen vil inneholde en rekke energismarte tiltak. Enkelte av disse tiltakene støttes av Enova.

Du kan få tilbake 50% av dokumenterte totalkostnader, inkludert merverdiavgift. Du har rett til å få tilbake maksimalt 5.000 kr for å benytte en kvalifisert energirådgiver som lager en tiltaksplan for oppgradering, og som samtidig energimerker boligen. Dersom termografering inngår som en del av rådgivingen, øker maksimalt beløp til 7.500 kr.

Skal du gjennomføre energiplanen, kan du få tilbake penger for en oppgradering av bygningskroppen. Tilskuddet vil da dekke en del av kostnadene ved forbedring av boligens varmeisolasjon. Det vil si yttervegger, tak, vinduer, ytterdører og grunnmur. Du kan også gjøre enkelttiltak, og ha rett til å få tilbake deler av utgiftene gjennom Enovatilskuddet.

Invester i energirådgivning, et energivalg som er godt å leve med. Vi gir tilskudd til deg som ønsker å gjøre en innsats for klimaet.

 
ENOVA SVARER

Enova Svarer hjelper deg når du har spørsmål:
Grønt nummer 800 49 003,
eller e-post
svarer@enova.no

CHAT MED ENOVA

Registrer nå

 
 
 
Cxense Display