Energioptimalisering av produksjonsprosess på Frøya
Energioptimalisering av produksjonsprosess for foredling av slakteavfall fra laks ved Nutrimar på Frøya
Produksjonslokalene vist utenfra (bilde nr. 3). Foto: Odin. G. Fredagsvik, Nutrimar AS
Produksjonslokalene vist utenfra (bilde nr. 4). Foto: Odin. G. Fredagsvik, Nutrimar AS
Produksjonslokalene vist utenfra (bilde nr. 2). Foto: Odin. G. Fredagsvik, Nutrimar AS
Teknologisk innovasjon
- Kjente teknologier satt sammen og brukt på nye måter for optimalisering av produksjonsprosessen
- Produksjon av mer høyverdige sluttprodukter
Kompetanseutvikling
- Læring om systemoppbygging og teknologiens egnethet
- Deling av kompetanse med blant andre Pescatech, Entro
- NTNU vil kontaktes angående prosjekt- og masteroppgaver koblet til prosjektet
Realisert spredning av teknologi
- Første implementering i Norge og globalt
Videre utvikling og videre spredning
- Overførbart til andre bransjer
- Teknologiutvikler anser spredningspotensialet som stort, både nasjonalt og internasjonalt
- Nutrimar vil fortsette utvikling og investering i teknologien i forbindelse med bransjens videre utvikling
- Potensiale nasjonalt og internasjonalt for energieffektivisering og reduserte klimagassutslipp