Tilskudd for oppgradering av bygningskroppen

Nyhet! Nå er oppgradering av bygningskroppen en del av Enovatilskuddet. Det betyr at du har rett til å få tilbake penger for en energioppgradering, og du behøver ikke søke før du setter i gang.

Tilskudd for oppgradering av bygningskroppen er for deg som tenker helhet når du pusser opp og inkluderer omfattende energitiltak i oppgraderingen. Tiltaket innebærer en forbedring av varmeisolasjonen av boligens yttervegger, tak, vinduer, ytterdører og grunnmur.

Det gis tilskudd på tre ulike energinivåer avhengig av hvor omfattende oppgraderingen er. Du kan få tilbake 25% av dokumenterte kostnader, inkludert merverdiavgift.

Du kan få tilbake maksimalt:

  • 150 000 kr når du oppgraderer til energinivå 1
  • 125 000 kr når du oppgraderer til energinivå 2
  • 100 000 kr når du oppgraderer til energinivå 3


En oppgradering av bygningskroppen begynner med at en energirådgiver energimerker boligen din og utarbeider en tiltaksplan. Denne energiplanen gir en oversikt over hva du kan gjøre for at boligen skal bruke mindre energi. Energiplanen danner også grunnlag for å beregne hvilket nivå din energioppgradering vil være på, og hvor mye du kan få i tilskudd. Etter at oppgraderingen er gjennomført, vil energirådgiveren rapportere forbedringene i boligens energitilstand.

Invester i en omfattende oppgradering av bygningskroppen. Et energivalg som er godt å leve med. Vi gir tilskudd til deg som gjør en innsats for klimaet.


Gjennom Enovatilskuddet kan du få tilbake penger for energirådgivning. Du kan også kombinere en oppgradering av bygningskroppen med andre energitiltak som gir rett til tilskudd. Dette kan blant annet være å installere et varmestyringssystem, balansert ventilasjon eller en fornybar varmekilde som f. eks en væske-vann varmepumpe eller solfanger.

 
ENOVA SVARER

Enova Svarer hjelper deg når du har spørsmål:
Grønt nummer 800 49 003,
eller e-post
svarer@enova.no

Registrer nå

 
 
 
Cxense Display