Gå til hovedinnhold Sitemap
Søk
LOGG INN
-->
3D modell av bio-ovn med vannkappe
Biovarme

Bio-ovn med vannkappe

Du får inntil 10.000 kroner i støtte når du skaffer deg en bio-ovn med vannkappe.

Enovatilskuddet er en støtteordning for private husholdninger. Formålet med ordningen er å gi privatpersoner et initiativ til å gjennomføre tiltak for å bedre energibruken i egen bolig. Tiltaket må være startet, gjennomført og betalt av deg som privatperson.

Du kan få penger tilbake hvis du har fått installert en bio-ovn med vannkappe i din egen helårsbolig eller fritidsbolig. Dette gjelder kun om boligen er i Norge. Bio-ovnen med vannkappe må ha vært kjøpt de siste 12 månedene for at du skal ha krav på støtte. 

Jobben må utføres av et registrert firma, og dokumentasjon av kostnader må være i samsvar med norske lover og forskrifter.

Du kan få støtte til bio-ovn også når du bygger nytt.

Boligsameier, borettslag og kommersielle aktører har egne støtteprogrammer

Du kan få tilbake inntil 10.000 kroner når du får installert en bio-ovn med vannkappe. Hvis den kombineres med installasjon av vannbåren varme, øker maksimalt beløp til 20.000 kroner. 

Selve bio-ovnen med vannkappe koster gjerne mellom 30.000 og 50.000 kroner. Du må betale cirka 40-50.000 kroner for tankpakken, og totalkostnaden vil dermed bli på 70-100.000 kroner. Prisen for montering kommer i tillegg.

En vanlig enebolig har et strømforbruk på 25 000 kWh i året. Du som har tilgang på gratis ved eller pellets, vil spare opp mot 7.600 kroner årlig. Ellers vil ikke denne løsningen utgjøre det største sparepotensialet. Bruker du pellets, kan du spare en del, fordi virkningsgraden er større enn med ved. 

Når bio-ovnen er installert og betalt, registrerer du kostnadene hos Enova. Legg ved alle relevante fakturaer som dokumentasjon. 

Beregn beløpet du kan få
Ditt støttebeløp: 0
Motta 25% av dine totalkostnader inntil maksimalt støttebeløp på kr 10000,-
Motta støtte på 1-2-3
1 Gjennomfør tiltak 2 Send inn kvittering 3 Motta utbetaling
Registrer her

Kombinasjonsmuligheter

Det kan være lurt å kombinere en bio-ovn med vannkappe med andre energitiltak. Gjør du flere tiltak som støttes av Enova øker du også støttebeløpet.

Publisert 27.12.2016