Gå til hovedinnhold Sitemap
Søk
LOGG INN
-->
3D modell av hus med biokjel
Biovarme

Biokjel

Du får inntil 10.000 kroner i støtte når du skaffer deg en biokjel.

Enovatilskuddet er en støtteordning for private husholdninger. Formålet med ordningen er å gi privatpersoner et initiativ til å gjennomføre tiltak for å bedre energibruken i egen bolig. Tiltaket må være startet, gjennomført og betalt av deg som privatperson.

Du kan få penger tilbake hvis du har fått installert en biokjel til din egen helårsbolig eller fritidsbolig i Norge. Biokjelen må ha vært kjøpt de siste 12 månedene for at du skal ha krav på støtte. 

Installasjonen må utføres av et registrert firma, og dokumentasjon av kostnader skal være i samsvar med norske lover og forskrifter.

Du kan også få støtte til biokjel når du bygger nytt. 

Boligsameier, borettslag og kommersielle aktører har egne støtteprogrammer

Du kan få tilbake inntil 10.000 kroner når du får installert en biokjel. Monterer du et vannbårent system i tillegg, øker maksimalt beløp til 20.000 kroner.

En biokjel koster fra 50.000 til 150.000 kroner, avhengig av hvor høy varmeeffekt den har. I tillegg kommer prisen for selve installasjonen. Vi anbefaler at du tar kontakt med flere leverandører for pristilbud og referanser. 

Du som har stort varmebehov sparer mest på å gå over til biokjel.

En vanlig enebolig har et strømforbruk på cirka 25.000 kWh i året, og 18.750 kWh går med til oppvarming og varmtvann. Med en pris på pellets og ved på 0,75 kr/kWh, og en strømpris på 1 kr/kWh. Og en oljepris på 1,3 kr/kWh, kan du spare 4.700 kroner hvert år på biokjelen. 

Når biokjelen er installert og betalt, registrerer du kostnadene hos Enova. Legg ved alle relevante fakturaer som dokumentasjon.

Beregn beløpet du kan få
Ditt støttebeløp: 0

Motta 25% av dine totalkostnader inntil maksimalt støttebeløp på kr 10.000,-

Motta 25% av dine totalkostnader inntil maksimalt støttebeløp på kr 10000,-
Motta støtte på 1-2-3
1 Gjennomfør tiltak 2 Send inn kvittering 3 Motta utbetaling
Registrer her

Kombinasjonsmuligheter

Det kan være lurt å kombinere en biokjel med andre energitiltak. Gjør du flere tiltak som støttes av Enova øker du også støttebeløpet.

Publisert 27.12.2016