Gå til hovedinnhold Sitemap
Søk
LOGG INN
-->
3D-modell av hus med en mobil foran med varmestyringssystem oppe
Redusere eller styre strømforbruket

Varmestyringssystem

Ikke alle energitiltak kvalifiserer til støtte fra Enova. Likevel er de smarte å gjennomføre, hvis målet ditt er å redusere energiutgiftene. Å bytte til varmestyringssystem et slikt tiltak.

Det finnes både enkle og avanserte systemer, så prisen varierer mye. Med de mer avanserte variantene, kan du styre lys i tillegg til varme. En stor del av totalprisen for et slikt system går med til montering. Vi anbefaler at du tar kontakt med flere leverandører for pristilbud og referanser.

Hvor mye du sparer ved å redusere innetemperatur vil variere. Du kan regne med å redusere energibruken til oppvarming med rundt 5 prosent for hver grad innetemperaturen senkes. Med et automatisk system kan du dessuten regulere eller skru varmen av og på etter behov. Da slipper du å varme opp hele huset døgnet rundt. Slike systemer kan ta hensyn til endringer i utetemperaturen. 

Enova støtter energitiltak i en markedsintroduksjon – når etterspørselen er lav og prisene høye. Enova støttet varmestyringssystem tidligere. Nå er tiltaket blitt så godt etablert at markedet regulerer seg selv. 

Kombinasjonsmuligheter

Det kan være lurt å kombinere et varmestyringssystem med andre energitiltak. Gjør du tiltak som støttes av Enova, får du penger tilbake.

Publisert 27.12.2016