Gå til hovedinnhold Sitemap
Søk
LOGG INN
-->
3D modell av hus med varmepumpe
Varmepumpe

Væske-til-vann-varmepumpe

Du får inntil 10.000 kroner i støtte når du skaffer deg en væske-til-vann-varmepumpe.

Enovatilskuddet er en støtteordning for private husholdninger. Formålet med ordningen er å gi privatpersoner et initiativ til å gjennomføre tiltak for å bedre energibruken i egen bolig. Tiltaket må være startet, gjennomført og betalt av deg som privatperson.

Eier du en bolig (helårs/fritidsbolig) og du selv har stått for investeringen i varmepumpen, kan du få penger tilbake. Boligen må da være i Norge. Varmepumpen må ha vært kjøpt de siste 12 månedene for at du skal ha krav på støtte. 

Installasjonen må være utført av et registrert firma. Dokumentasjon av kostnader må også være i samsvar med norske lover og forskrifter.

Du kan også få støtte til en væske-til-vann-varmepumpe når du bygger nytt. Les mer om støtte til nybygg

Boligsameie, borettslag eller kommersiell aktør har egne støtteprogrammer

Du kan få tilbake inntil 10.000 kroner når du investerer i en væske-til-vann-varmepumpe. 

En væske-til-vann-varmepumpe kan koste fra 120.000 kroner og oppover, avhengig av hvor høy varmeeffekt den har. I tillegg kommer prisen for selve installasjonen og eventuelle boring. Vi anbefaler at du tar kontakt med flere leverandører for pristilbud og referanser. 

Hvor mye du kan spare er avhengig av oppvarmingsbehovet ditt. Jo høyere behovet er, desto større blir besparelsene. Riktig størrelse og varmeytelse på varmepumpen, samt utforming og drift av varmeanlegget vil også påvirke besparelsene. 

En vanlig enebolig har et strømforbruk på ca. 25.000 kWh per år. Installerer du en væske-til-vann-varmepumpe kan du spare 11.100 kWh i året. Antar vi en gjennomsnittlig strømpris på 1 kr/kWh, vil du totalt kunne spare omtrent 150.000 kroner i løpet varmepumpens levetid. Levetiden er som normalt 20 år.

Når varmepumpen er installert og alle kostnader er betalt registrerer du kostnadene hos Enova. Legg ved alle relevante fakturaer som dokumentasjon. 

Beregn beløpet du kan få
Ditt støttebeløp: 0
Motta 25% av dine totalkostnader inntil maksimalt støttebeløp på kr 10000,-
Motta støtte på 1-2-3
1 Gjennomfør tiltak 2 Send inn kvittering 3 Motta utbetaling
Registrer her

Kombinasjonsmuligheter

Det kan være lurt å kombinere en væske-til-vann-varmepumpe med andre energitiltak. Gjør du flere tiltak som støttes av Enova øker du også støttebeløpet.

Publisert 27.12.2016