Sitemap
Søk
LOGG INN
Smarte energiløsninger

For energirådgivere

Dette er en side for deg som allerede er energirådgiver, eller ønsker å tilby denne tjenesten til boligeiere. Her kan du lese om Enovas støtte til boligeiere som ønsker å leie inn en energirådgiver. Du ser også hvilke kompetansekrav som kreves for å stå registrert i Enovas energirådgiverregister. Oppfyller du kravene kan du registrere deg som energirådgiver på denne siden.

Kompetansekrav til energirådgivere

For å stå oppført i rådgiverregisteret og for at boligeier skal få støtte må du som energirådgiver dokumentere at du tilfredsstiller et av følgende kompetansekrav: 

  1. Energirådgiveren tilfredsstiller kravene til ekspert i henhold til Energimerkeforskriften §18 for yrkesbygg og jobber i et registrert foretak med byggfaglig virksomhet.
  2. Energirådgiver er tømrermester, byggmester, byggingeniør eller fagskoleingeniør med fordypning bygg og jobber i et registrert foretak med byggfaglig virksomhet.
  3. Energirådgiveren er tømrer og har gjennomført og bestått et av følgende kurs:  «Kurs i energieffektivisering av boliger», «Kurs i prosjektering av passivhus», «Arbeider på eksisterende bygg» (Byggmesterforbundet), «Energidesign og bygningsfysikk» (Fagskolen i Telemark). I tillegg må rådgiveren jobbe i et foretak som er godkjent for ansvarsrett for byggfaglig relevante godkjenningsområder. Ansvarsrett dokumenteres enten ved at foretaket har gyldig sentral godkjenning eller har erklært ansvarsrett til kommunen på blankett 5181 i løpet av de siste 12 månedene.

Disse kompetansekravene må oppfylles for at boligeiere som benytter dine tjenester kan få støtte gjennom tiltaket «Energirådgivning» i Enovatilskuddet. 

Veileder for energirådgivere

Historier

Publisert 20.08.2020