Sitemap
Søk
LOGG INN
Smarte energiløsninger

For energirådgivere

Dette er en side for deg som allerede er energirådgiver, eller ønsker å tilby denne tjenesten til boligeiere. Her kan du lese om Enovas støtte til boligeiere som ønsker å leie inn en energirådgiver. Du ser også hvilke kompetansekrav som kreves for å stå registrert i Enovas energirådgiverregister. Oppfyller du kravene kan du registrere deg som energirådgiver på denne siden.

Kompetansekrav til energirådgivere

For å stå oppført i rådgiverregisteret og for at boligeier skal få støtte må du som energirådgiver dokumentere at du tilfredsstiller et av følgende kompetansekrav: 

  1. Energirådgiveren tilfredsstiller kravene til ekspert i henhold til Energimerkeforskriften §18 for yrkesbygg og jobber i et registrert foretak med byggfaglig virksomhet.
  2. Energirådgiver er tømrermester, byggmester, byggingeniør eller fagskoleingeniør med fordypning bygg og jobber i et registrert foretak med byggfaglig virksomhet.
  3. Energirådgiveren er tømrer og har gjennomført og bestått et av følgende kurs: 
    «Kurs i energieffektivisering av boliger», «Kurs i prosjektering av passivhus», «Arbeider på eksisterende bygg» (Byggmesterforbundet), «Energidesign og bygningsfysikk» (Fagskolen i Telemark). I tillegg må rådgiveren jobbe i et foretak som er godkjent for ansvarsrett for byggfaglig relevante godkjenningsområder. Ansvarsrett dokumenters på to måter. Enten ved at foretaket har gyldig sentral godkjenning. Eller har erklært ansvarsrett til kommunen på blankett 5181 i løpet av de siste 12 månedene.

Disse kompetansekravene må oppfylles for at boligeiere som benytter dine tjenester kan få støtte gjennom tiltaket «Energirådgivning» i Enovatilskuddet. 

Veileder for energirådgivere

Historier

Publisert 20.08.2020