Gå til hovedinnhold Sitemap
Søk
LOGG INN
-->
Varmegjenvinning av gråvann
Varmegjenvinning

Varmegjenvinning av gråvann

Du får inntil 2.500 kroner i støtte når du får installert varmegjenvinning av gråvann.

Enovatilskuddet er en støtteordning for private husholdninger. Formålet med ordningen er å gi privatpersoner et initiativ til å gjennomføre tiltak for å bedre energibruken i egen bolig. Tiltaket må være startet, gjennomført og betalt av deg som privatperson.

Du kan få penger tilbake hvis du har fått installert varmegjenvinning av gråvann i din egen bolig. Dette gjelder både for helårsbolig eller fritidsbolig i Norge.

Varmegjenvinneren må ha vært kjøpt de siste 12 månedene for at du skal ha krav på støtte. 

Installasjonen må være utført av et registrert firma. Og dokumentasjon av kostnader skal være i samsvar med norske lover og forskrifter.

Du kan få støtte til varmegjenvinning av gråvann også når du bygger nytt.

Boligsameier, borettslag og kommersielle aktører har egne støtteprogrammer

Du kan få inntil 2.500 kroner i støtte for å installere varmegjenvinning av gråvann. Energitiltaket kan utføres isolert, men passer godt i kombinasjon med for eksempel et solfangeranlegg eller et varmestyringssystem.

Du må betale mellom 6.000 og 15.000 kroner for en slik varmegjenvinner. Dette inkluderer rørleggerarbeid, der de dyreste løsningene ofte er mest effektive. 

Varmegjenvinning av gråvann kan redusere energien som brukes til oppvarming av vann med 15 til 40 prosent. En gjennomsnittsfamilie bruker omtrent 5.000 kWh per år på varmtvann, og betaler 5.000 kroner med en strømpris på 1 krone per kWh. Med varmegjenvinning av gråvann kan du da spare mellom 600 og 2.000 kroner i året.

Når varmegjenvinning av gråvann er installert og betalt, registrerer du kostnadene dine hos Enova. Legg ved alle relevante fakturaer som dokumentasjon.

Beregn beløpet du kan få
Ditt støttebeløp: 0
Motta 25% av dine totalkostnader inntil maksimalt støttebeløp på kr 2500,-
Motta støtte på 1-2-3
1 Gjennomfør tiltak 2 Send inn kvittering 3 Motta utbetaling
Registrer her

Kombinasjonsmuligheter

Det kan være lurt å kombinere varmegjenvinning av gråvann med andre energitiltak. Gjør du flere tiltak som støttes av Enova øker du også støttebeløpet.

Publisert 27.12.2016