Gå til hovedinnhold Sitemap
Søk
LOGG INN
-->
3D modell av Avtrekksvarmepumpe/ventilasjonsvarmepumpe
Varmepumpe

Avtrekksvarmepumpe

Ikke alle energitiltak kvalifiserer til støtte fra Enova. Likevel er de smarte å gjennomføre, hvis målet ditt er å redusere energiutgiftene. Å installere en luft-til-vann-varmepumpe er et slikt tiltak.

En avtrekksvarmepumpe kan koste fra 70.000 kroner og oppover, avhengig av hvor kraftig den er. I tillegg kommer prisen for selve installasjonen. Vi anbefaler å kontakte flere leverandører for pristilbud og referanser. 

Dersom du i tillegg velger å installere energimålere for strøm og varme til varmepumpen, vil det koste noen tusenlapper ekstra.

En vanlig enebolig har et energibruk på cirka 25.000 kWh i året. Av dette går cirka 18.750 kWh til oppvarming av tappevann og rom. Du kan spare 8.400 kWh med en avtrekksvarmpumpe. Ut fra en gjennomsnittlig strømpris på 1 kr/kWh, vil du spare 8.400 kroner i året.

Enova anbefaler at du installerer energimåler for strøm og varme til varmepumpen. Da kan du kontrollere varmepumpens ytelse og at den gir den besparelsen du betaler for.

Enova støtter energitiltak i en markedsintroduksjon – når etterspørselen er lav og prisene høye. Enova støttet avtrekksvarmepumper tidligere. Nå er tiltaket blitt så godt etablert at markedet regulerer seg selv.

Kombinasjonsmuligheter

Det kan være lurt å kombinere avtrekksvarmepumpe med andre energitiltak. Gjør du tiltak som støttes av Enova, får du penger tilbake.

Publisert 27.12.2016