Gå til hovedinnhold Sitemap
Søk
LOGG INN
Avtrekksvarmepumpe/ventilasjonsvarmepumpe
Varmepumpe

Avtrekksvarmepumpe

Ikke alle energitiltak kvalifiserer til støtte fra Enova. Likevel er de smarte å gjennomføre, hvis målet ditt er å redusere energiutgiftene. Å installere en luft-til-vann-varmepumpe er et slikt tiltak.

Hva koster det?

En avtrekksvarmepumpe kan koste fra 70.000 kroner og oppover, avhengig av hvor kraftig den er. I tillegg kommer prisen for selve installasjonen. Vi anbefaler å kontakte flere leverandører for pristilbud og referanser. 

Dersom du i tillegg velger å installere energimålere for strøm og varme til varmepumpen, vil det koste noen tusenlapper ekstra.

Hvor mye kan jeg spare?

En vanlig enebolig har et energibruk på cirka 25.000 kWh i året. Av dette går cirka 18.750 kWh til oppvarming av tappevann og rom. Du kan spare 8.400 kWh med en avtrekksvarmpumpe. Ut fra en gjennomsnittlig strømpris på 1 kr/kWh, vil du spare 8.400 kroner i året.

Enova anbefaler at du installerer energimåler for strøm og varme til varmepumpen. Da kan du kontrollere varmepumpens ytelse og at den gir den besparelsen du betaler for.

Hvorfor støtter ikke Enova avtrekksvarmepumper?

Enova støtter energitiltak i en markedsintroduksjon – når etterspørselen er lav og prisene høye. Enova støttet avtrekksvarmepumper tidligere. Nå er tiltaket blitt så godt etablert at markedet regulerer seg selv.

Kombinasjonsmuligheter

Det kan være lurt å kombinere avtrekksvarmepumpe med andre energitiltak. Gjør du tiltak som støttes av Enova, får du penger tilbake.

Publisert 27.12.2016