Ledige stillinger

Enova er eid av Klima- og miljødepartementet. Vi er lokalisert i Trondheim, og har 75 medarbeidere.

Vi søker inntil tre rådgivere innen markeds- og forretningsutvikling


Ønsker du å bli en pådriver for teknologiutvikling og investeringer i energi- og klimatiltak? For å løse vårt viktige samfunnsoppdrag trenger vi dyktige medarbeidere med høy faglig kompetanse og evne til å gjøre en forskjell. 


Rolle og oppgaver


Som rådgiver hos oss skal du jobbe med teknologiutvikling, investeringer og virkemiddelutvikling for energi- og klimatiltak i privat og offentlig sektor. 

Du vil få varierte oppgaver tett på aktører i ulike bransjer. Til å begynne med vil du primært arbeide med innovasjonsprosjekt innen industri og transport.

Vi søker etter rådgivere til våre to avdelinger Marked og Utvikling.

Som markedsrådgiver skal man i første rekke være i dialog med aktører i markedet, gi råd og inspirere til handling, samt å vurdere spørsmål om finansiering og søknader om støtte.

Som rådgiver innenfor forretningsutvikling vil oppgavene være oppfølging av prosjekter innenfor ulike bransjer og fagområder, utvikling av virkemidler, samt utvikling og formidling av kunnskap. 

Vi tilbyr spennende utfordringer og muligheter i en kunnskapsintensiv virksomhet preget av stort engasjement og utviklingsvilje. Arbeidsoppgavene vil være faglig utfordrende, og gi god innsikt i samspillet mellom teknologi, offentlige virkemidler, marked og politikk.

Hvem er du? 

Stillingene forutsetter at du har interesse for energi- og klimaspørsmål og evner å sette deg inn i ulike teknologiske, forretningsmessige og økonomiske spørsmål. Videre bør du ha interesse for energi- og klimapolitikk og kunne sette deg inn i ulike rammebetingelser og virkemidler på området.

Erfaring med teknologi, energi- og klimafaglige problemstillinger og finansiering- og investeringsanalyser er en fordel, men ikke en forutsetning. Vi ser for oss at du har minimum to års erfaring, men vi vil også vurdere søknader fra nyutdannede.

Styrker og holdninger vi er på utkikk etter er:
• Initiativrik og inspirerende
• Effektiv og løsningsorientert
• Evner å prioritere og beslutte
• Analytisk og lærende
• Modig og ambisiøs
• Gode kommunikasjonsevner

 Kunnskap og ferdigheter du bør ha:

• Utdanning på masternivå, gjerne med fagkombinasjoner som inkluderer teknologi, økonomi og forretningsutvikling
• Allsidighet og evne til å sette deg inn i ulike problemstillinger

Markedsrådgiver rapporterer til markedssjef for området industri, mens forretningsutvikler rapporterer til utviklingssjef for transport og industri.

Vi lever etter våre verdier; modig, grundig, lærende og markedsnær, og motiveres av vår visjon «Livskraftig forandring». Velkommen på laget! 

Videre prosess

Vi ønsker én søknad selv om du ønsker å bli vurdert både for markeds- og forretningsrådgiverstillingene.

Lenke til søknadsskjema

Søknadsfrist er 14.09.18, men vi ønsker gjerne at du viser din interesse snarest.

Arbeidssted er Enovas kontor i Trondheim

Ønsker du ytterligere informasjon, vennligst ta kontakt med Markedssjef for industri, Oskar Gärdeman, tlf. 405 52 716, Utviklingssjef for transport og industri, Rune Holmen, tlf. 926 40 927 eller vår rådgiver Kirsti Kalseth Sjøhaug i Headvisor, tlf. 977 31 680. Henvendelser til Headvisor kan gjøres i full fortrolighet.
Søk her.

For å fremme mangfold og variasjon blant våre ansatte ønsker vi å komme i kontakt med kvalifiserte søkere uavhengig av etnisk bakgrunn, kjønn eller alder.

I samsvar med offentlighetsloven § 25 gjør vi oppmerksom på at opplysninger om søkerne kan offentliggjøres selv om det er bedt om konfidensiell behandling. Søkerne vil i tilfelle bli forhåndsvarslet om dette.