Ledige stillinger

Enova er eid av Klima- og miljødepartementet. Vi er lokalisert i Trondheim, og har 75 medarbeidere.

Markedsrådgivere

Ønsker du å bli en pådriver for teknologiutvikling og investeringer i energi- og klimatiltak?

Vi i Enova skal drive fram markedsutvikling for energi- og klimateknologi som tar oss til lavutslippssamfunnet. Nå trenger vi flere engasjerte kollegaer med høy faglig kompetanse og evne til å gjøre en forskjell. Vil du bli med på laget?

Rolle og oppgaver

Hos oss skal du jobbe med teknologiutvikling, investeringer og virkemidler for energi- og klimatiltak i privat og offentlig sektor. Du vil få varierte oppgaver tett på aktører i ulike bransjer. 

Du skal være i dialog med aktører i markedet, gi råd og inspirere til handling, samt vurdere spørsmål om finansiering og søknader om støtte. Du følger prosjektene frem til realisering, bidrar til utvikling av Enovas virkemidler og kunnskapsspredning.

Vi tilbyr spennende utfordringer og muligheter i en kunnskapsintensiv virksomhet preget av stort engasjement og utviklingsvilje. Arbeidsoppgavene vil være faglig utfordrende i samspillet mellom teknologi, offentlige virkemidler, marked og politikk.

Hvem er du? 

Du må ha evnen til å sette deg inn i ulike teknologiske, forretningsmessige og økonomiske spørsmål. Videre bør du ha interesse for energi- og klimapolitikk og kunne sette deg inn i ulike rammebetingelser og virkemidler på området.

Erfaring med teknologi, energi- og klimafaglige problemstillinger og finansiering- og investeringsanalyser er en fordel, men ikke en forutsetning. 

Styrker og holdninger vi er på utkikk etter er:

  • Imøtekommende og profesjonell
  • Målrettet og prestasjonsorientert
  • Strukturert og effektiv
  • Fleksibel og samarbeidsvillig
  • Utviklingsorientert og endringsvillig

Kunnskap og ferdigheter du bør ha:

  • Utdanning på masternivå, gjerne med fagkombinasjoner som inkluderer teknologi og/eller økonomi. 
  • Allsidighet og evne til å sette deg inn i ulike problemstillinger

Stillingene er plassert i vår avdeling Marked, som er organisert i områdene industri, transport, energisystem og bygg og bolig.

Vi lever etter våre verdier; modig, grundig, lærende og markedsnær, og motiveres av vår visjon «Livskraftig forandring». Velkommen på laget! 

Søknadsfrist er 28.11.19, men vi ønsker gjerne at du viser din interesse snarest.

Arbeidssted er Enovas kontor på Brattørkaia i Trondheim.

Ønsker du ytterligere informasjon, vennligst ta kontakt med områdeleder for Transport, Astrid Lilliestråle, tlf. 918 97 670, eller områdeleder for Bygg og bolig og Energisystem, Gunnel Fottland, tlf. 951 15 596. Alternativt kan vår rådgiver Kirsti Kalseth Sjøhaug i Headvisor kontaktes, tlf. 977 31 680. Henvendelser til Headvisor kan gjøres i full fortrolighet.

Søk her.

For å fremme mangfold og variasjon blant våre ansatte ønsker vi å komme i kontakt med kvalifiserte søkere uavhengig av etnisk bakgrunn, kjønn eller alder.
I samsvar med offentlighetsloven § 25 gjør vi oppmerksom på at opplysninger om søkerne kan offentliggjøres selv om det er bedt om konfidensiell behandling. Søkerne vil i tilfelle bli forhåndsvarslet om dette.