Gå til hovedinnhold Sitemap
Søk
LOGG INN
-->
Kvinne som sitter i en stol og trykker på nettbrett

Alt du trenger å vite om de ulike varmepumpene

Hvilke typer varmepumper finnes? Her får du vite mer om de to hovedtypene. Du kan også gå rett til den varmepumpen du er interessert i for tips og råd.

Med en varmepumpe for vannbåren varme utnytter du energien i naturen til å varme opp vann til radiatorer. Varmepumpen varmer også vann til vannbåren gulvvarme eller til å forvarme tappevannet. Det er tre ulike typer: 

Oppvarming med en varmepumpe for vannbåren varme gir lavere energibruk enn ved bruk av strøm. I tillegg til å kutte kostnader, gir en slik varmepumpe godt inneklima med jevn og god varme i hele huset.

En luft-til-luft-varmepumpe henter varme fra luften ute til å varme opp huset. Dette er en forholdsvis rimelig løsning, som gir god energibesparelse. Luft-til-luft-varmepumpe er den vanligste typen varmepumpe i Norge, og kvalifiserer ikke til støtte fra Enova.

Enova støtter en rekke energitiltak i hjemmet. Hensikten med støtten er å hjelpe nye energi- og klimaeffektive produkter og løsninger inn i markedet. Dette for å bidra til lavere energibruk i norske hjem.

Tidligere, da luft-til-luft-varmepumper først kom på markedet, støttet Enova kjøp av slike varmepumper. Kostnaden var høy og etterspørselen lav. Støtten bidro til at flere skaffet seg varmepumpe. På den måten økte produksjonen, teknologien ble rimeligere og mer tilgjengelig for folk flest. I dag er luft-til-luft-varmepumper et av de mest populære energitiltakene i norske hjem. Til dette er ikke støtte fra Enova lenger nødvendig. Derfor bruker vi i stedet ressursene på løsninger som nå trenger vår drahjelp for å kunne stå på egne bein.

Varmepumper som gir støtte fra Enova

Varmepumper uten støtte fra Enova

Vurderer du varmepumpe kan disse energitiltakene være aktuelle